Grilovací sezóna v Krásnosvětě

Grilování je v současnosti pro řadu lidí doslova vášeň a navíc to není žádná věda! Při nákupu je však zapotřebí vybírat pouze kvalitní maso a uzeniny a nepodceňovat jejich přípravu.

Pravděpodobně nejstarší metodou grilování je přímé pečení ve žhavých uhlících nebo grilování masa, obaleného v listech. V 19. století již bylo grilování za oceánem považováno za velkolepou společenskou událost. Finální podobu grilování a barbecue pak k dokonalosti dovedl Američan Steven Raichlen.

Patříte i vy k těm, kteří si letní sezónu nedovedou představit bez voňavé opékané klobásy či šťavnatých špekáčků? V Krásnu na vás čeká široká škála delikátních grilovacích specialit. V sortimentu najdete například voňavé klobásy s divokým česnekem, ďábelské grilovací párečky, čertovské špekáčky pro milovníky pálivého a špekáčky premium pro gurmány. Nechybí ani legendární grilovací koleno. Pro vaše děti jsou pak připraveny rošťácké špekáčky se sníženým obsahem soli a zvýšeným podílem masa.

Víte, kde rozdělat ohniště tak, abyste si užili opékání a nedostali pokutu? Seznam veřejných ohnišť naleznete zde: www.krasnosvet.cz

TIP:

Medovo hořčičná marináda na kuřecí maso a ryby

Velmi oblíbená sladká, a přitom pikantní marináda, která se hodí především ke kuřecímu masu a rybám.

1. Připravte si půl šálku tekutého medu, půl šálku hořčice podle chuti, kávovou lžičku sušené bazalky, kávovou lžičku sladké mleté papriky, kávovou lžičku najemno nasekané petrželky, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

2. Marinádu nalejte do vakuově uzavíratelného sáčku a vložte k ní maso nebo ryby tak, aby byly obalené marinádou ze všech stran.

3. Maso naložte nejméně na 4 hodiny, ideálně přes noc a v chladu. Před grilováním marinádu jemně setřete, aby vám nekapala do grilu a nepřipalovala se.

Tak hurá na nákupy do Krásnosvěta. Těšíme se na vás!

Žádný komentář

Komentář můžete přidat pomocí formuláře níže!


Přidat komentář